LÆS MERE OM KLUBBENS HISTORIE HERUNDER

VIL DU KØBE KONTINGENT? SÅ KLIK VIDERE HER

KLUBBEN

Aarhus Beachvolley Club blev stiftet i 1993. Der blev afholdt stiftende generalforsamling den 17. juni 1993 for en lille skare af fremmødte. Men det lykkedes at få samlet klubbens første bestyrelse på ni medlemmer. Regnskabet ved den første generalforsamling viste, at kontingentindtægterne for 1993 løb op i 3000 kroner, som klubbens 39 medlemmer havde indbetalt. Allerede næste sæson tilbød ABC byens volleyballklubber et klubmedlemsskab som introduktionstilbud, og på grund af denne ordning havde klubben i 1994 et medlemstal på godt 1000 medlemmer. Siden da har medlemstallet været stabilt omkring 300 medlemmer indtil klubben fik Beach Park Aarhus

1993 – DEN PERMANENTE

ABC havde fra 1993 til 2009 hjemmebane ved badeanstalten Den Permanente med 10 flytbare beachbaner. Dette var i mange år klubbens sjæl, hvor kombinationen af strandsand og beachvolley gjorde sporten attraktiv. Klubben havde dog kun tilgang til stranden om aftenen, hvilket gjorde en egentlig beachpark mere attraktiv.

2010 – BEACHPARKEN

Fra 2010 har ABC haft hjemmebane ved Beach Park Aarhus i Vestereng nordøst for skøjtebanen og idrætshallen ved Christiansbjerg. Her er der anlagt 17 baner, som kan bruges hele dagen. Beachparken er Danmarks største beachvolley anlæg, hvor der udbydes masser af aktiviteter hver dag i løbet af sommeren.

2012 – AARHUS BEACH ARENA

I 2012 fik ABC også tilknyttet en indendørs beachhal på Holmstrupgårdsvej 18, Brabrand. Dette var den første beachhal i Jylland. Hallen måtte desværre lukke af økonomiske grunde og faldende medlemstal indendørs i 2017. Det er dog stadig målet at få en indendørs hal, men vil fremadrettet forsøge at bygge en selv.